Ron Turk Servicebouw het bedrijf, dat van alle markten thuis is.

Steigerhout Tuinmeubelen:

Lekker ontspannen, nagenieten van die lange fijne zomerdagen!

Een loungeset van steigerhout maakt dat meer dan mogelijk. Schitterende buitenmeubelen welke een unieke sfeer en uitstraling creëren. Alle steigerhouten loungesets worden gemaakt van A kwaliteit geschuurd oud of nieuw steigerhout.

Indien gewenst kunnen wij uw steigerhout tuinmeubelen behandelen met een uiteenlopend assortiment aan beitsen. White wash, grey wash of diverse trendy kleuren zorgen voor een enorme diversiteit aan uitstraling.

    diverse meubelen

Eigenschappen van oud steigerhout:

Oude steigerplanken zijn gebruikt op steigers in de bouw. Onze planken liggen gemiddeld 6 tot 8 weken buiten, precies lang genoeg om de karakteristieke grijze kleur te krijgen welke steigerhouten meubelen zo typeert. Het hout heeft resten van cement en andere bouwstoffen. Onze steigerhouten meubels worden geschuurd om deze resten deels te verwijderen zonder het karakteristieke effect teniet te doen.

Onderhoud van steigerhout tuinmeubelen:

Steigerhout tuinmeubelen kunnen schoongemaakt worden met een borstel of eventueel met een vochtige doek. Behandelde steigerhout tuinmeubelen dienen minimaal 1x per 2 jaar opnieuw behandeld te worden om het beste resultaat te behouden.

Eigenschappen van nieuw steigerhout:

Oude steigerplanken zijn al gebruikt op steigers in de bouw. Deze planken liggen gemiddeld 6 tot 8 weken buiten, precies lang genoeg om de grijze kleur te krijgen wat steigerhouten tuinmeubelen zo typeert. Het hout heeft vaak resten van cement en andere bouwstoffen. Onze steigerhouten zijn ruwer en veel lichter van kleur, het lijkt een beetje op grenen. Ze zijn vers van de zagerij en "werken" iets meer dan oud steigerhout. Tuinmeubelen van nieuw steigerhout worden meestal behandeld met een beits of dekkende verf.

Extra informatie:

Steigerhout is uitermate geschikt om te verwerken tot tuinmeubelen. Het is duurzaam, gemakkelijk te bewerken en vrijwel onderhoudsvrij. Steigerhout is een goed alternatief voor tropische houtsoorten. Het komt van snelgroeiende naaldbomen en is een zachte vuren naaldhout soort. Het hout van deze naaldbomen heeft een lange vezel en laat zich gemakkelijk schuren. De planken zijn ca 3 cm dik en ca 20 cm breed.

Standaard steigerplanken zijn 5 meter lang en hebben krammen aan beide uiteinden. Deze krammen worden verwijderd bij het maken van onze tuinmeubelen mits de klant vraagt deze karakteristieke elementen te bewaren. Tuinmeubelen gemaakt van oud steigerhout zijn nog een stapje milieuvriendelijker daar deze al gebruikt zijn op steigers in de bouw. Het hout droogt sneller dan andere houtsoorten, welke ook worden gebruikt voor vervaardiging van tuinmeubelen.

Kussens op maat:

Bij ons is alles mogelijk wat betreft het vervaardigen van kussens op maat. Wij leveren kussens in elk gewenst model, soort en formaat.

Om een ideaal zitcomfort te kunnen creëren beschikken wij over een groot assortiment polyether, koudschuim en easy-dryfoam in varieërende kwaliteiten en hardheden. Onze kussens zijn in combinatie met de stof Sunbrella uitermate geschikt voor buiten. De kussens zijn schimmelwerend, uv-bestendig en in diverse kleuren leverbaar.

Wij bieden u de mogelijkheid, om uw meubelstuk door ons op te laten meten. Onze medewerker kan u dan direct adviseren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van zitcomfort en maatverdeling. U kunt natuurlijk ook zelf opmeten en de maten naar ons doormailen, wij werken het dan verder voor u uit.

Uw wensen staan centraal bij Ron turk Servicebouw.

U Vraagt en ervaart de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Maatwerkkussens t.b.v:

 
  • Loungebank
  • Erkerbank
  • Vensterbank
  • Keukenbank
  • Dinersofa

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via ons contactformulier.